Ekspresowe i łatwe Niby BROWNIES z migdałami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

 Kto nie ma ochoty na pyszne i szybkie ciasto? Ja miałam chęć na coś czekoladowego w cięższej, wilgotnej formie. Zrobiłam więc szybkie niby brownie. Prawdziwe robi się z dużej ilości masła i czekolady, tutaj zastosowałam trik z użyciem proszku – jeśli użyjecie sody ciasto pięknie wyrośnie i będzie puszyste – wypróbujcie tą opcję – uzyskacie babkę czekoladową.

 

Składniki:

forma 10 x 22 cm (mała keksówka)

  • 2 szklanki ulubionej mąki pszennej ( 1 razowa i 1 tortowa )
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

    1. Wszystkie składniki miksujemy/ucieramy przez 5 minut.
    2. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.
    3. Pieczemy 45-50 minut.

Print Friendly

7 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.