Owsianka Rafaello -kokosowo migdałowa

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Letnie akcje tematyczne o owsiankach dają mi pole do popisu. Uwielbiam owies w każdej wersji. Płatki, otręby  czy owsiane wypieki to jest to! Dziś owsianka z lodówki w wersji z kokosem i migdałem – smakuje zupełnie jak rafaello! Chrupiąca, kremowa i bielutka – idealna na upalne dni.

Składniki:

  • 7 łyżek musli z migdałami i orzechami w karmelu – mojego pomysłu - klik
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki jogurtu migdałowo – kokosowego Jovi

Lub:

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 1 łyżka migdałów lub orzechów w karmelu
  • 1 łyżka suszonych wiśni lub rodzynek
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki jogurtu migdałowo kokosowego Jovi

Jeśli chcecie jeszcze bardziej uatrakcyjnić smak owsianki, wierzch posypcie białą czekoladą

Przygotowanie:

  1. Musli zalać 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do napęcznienia.
  2. Chłodne wymieszać z jogurtem i wiórkami.
  3. Włożyć do lodówki na co najmniej 3-4 godziny, najlepiej na całą noc.

Print Friendly

6 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.