Ciasteczkowe Crumble – owoce pod kruszonką z orzechami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Jejku! Coraz bardziej lubię te ciasteczka, dziś zrobiłam belvitowe crumble, kruszonka z ciasteczek jest niesamowita, dziwne , że dopiero dziś na nią wpadłam – miałam ochotę na zapiekane owoce. Dodatek orzechów ( użyjcie takich jakie macie/lubicie) dodaje całości dodatkowej chrupkości – ja taką uwielbiam, chociaż sama kruszonka jest już przepysznie chrupka, uważam ,że ta akcja jest wyjątkowo inspirująco. Ciastka, ciasteczka, świetny pomysł na śniadanie.

Składniki:

  • 3 ciasteczka BelVita ( u mnie naturalne)
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżka orzechów
  • 1 łyżka masła
  • 2 jabłka
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka miodu
  • sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:

  1. Nastawiamy piec na 210 stopni, góra dół, z termoobiegiem.
  2. Jabłka myjemy, kroimy, polewamy sokiem.
  3. Pomarańczę obkrawamy ze skórek, kroimy w kostkę, mieszamy z jabłkami.
  4. Ciasteczka kruszymy, mieszamy z płatkami i masłem.
  5. Obsypujemy nimi jabłka.
  6. Zapiekamy około 20 minut.
  7. Podajemy na gorąco lub zimno, kruszonka pyszna jest ze śmietaną lub jogurtem.mniam!

Print Friendly

5 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.