Pasta rybna

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Taką pastę robiła zawsze moja mama, teraz robię ją i ja. Z pewnością jest to kolejna pozycja , która kojarzy mi się ze smakami dzieciństwa. Jeśli lubicie takie domowe pasty spróbujcie jej w tej wersji, mojej rodzinnej.

Składniki:

  • 2 puszki szprotek w pomidorach ( standardowe, owalne )
  • 4 korniszony
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 cebula
  • 1 ugotowana marchewka
  • 4 łyżki ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Rybki rozgniatamy z ryżem i koncentratem.
  2. Jajka, cebulę,korniszony i marchewkę drobno siekamy – ja zmiksowałam. Dodajemy je do rybek i doprawiamy.
  3. Smacznego!

Możecie użyć każdych innych rybek, np. kawałków tuńczyka, śledzi lub makreli. Z rybkami w oleju jest równie pyszna, proponuję wtedy dodać do niej pokrojone chilli i kukurydzę.

Jeśli składniki tylko pokroicie – otrzymacie pyszną sałatkę.

Print Friendly

3 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.