Kasza jaglana po grecku

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Szybkie gotowanie w nowej odsłonie. Zastanawiałam się jak zużyć kaszę jaglaną z obiadu. W lodówce znalazłam ser feta oraz oliwki,więc typowo greckie dodatki, które zostały mi z przygotowania ostatniej pizzy. Połączyłam je z moją ulubioną papryką marynowaną mojego wyrobu i viola! Przepyszne danie gotowe. Świetna propozycja dla zabieganych, kaszę możecie przecież ugotować wcześniej.

Składniki na 2 porcje:
  • 1 torebka ugotowanej kaszy
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 10 zielonych oliwek
  • 50 g sera feta
  • 1 łyżka masła
  • 10 kawałków marynowanej papryki ( 1/2 pół litrowego słoika )
  • oregano,pieprz

Przygotowanie:

  1. Saszetkę kaszy ( 100 g ) gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Ugotowaną podsmażamy na kilku łyżkach wody, dodajemy masło oraz rozdrobniony ser, pokrojone na 4 części oliwki oraz paprykę wraz z cebulą z zalewy. Podgrzewamy do rozpuszczenia sera po czym dodajemy kukurydze osączoną z zalewy ( można ją przepłukać na sicie ), doprawiamy pieprzem i oregano, ser i oliwki są słone stąd brak soli.
  3. Smacznego

Przepyszna propozycja na ciepłą kolację.

Print Friendly

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.